Termeni contractuali pentru transferuri de pe film/peliculă

  1. Focusul nu este garantat pentru role/casete, deoarece camerele de filmat sunt foarte diferite. Cu alte cuvinte, nu putem corecta focusul în cazul în care operatorul nu a facut corect focusul la filmare. Se stabileşte focalizarea de la începutul rolei și se menţine în timpul transferului.
  2. Contracțiile, distorsiunile, exfolierile de emulsie , decolorarea, săriturile de la îmbinări, buclele de proiecţie (poza de rulare), precum și diverse alte defecte pot fi întâlnite la filmele vechi. Aceste defecte pot varia foarte mult de la un caz la altul, în funcție de tehnicile de prelucrare utilizate în mod normal în momentul realizării/developării filmării și a modului în care filmul a fost depozitat de-a lungul timpului. Acestea nu pot fi corectate!
  3. Nu suntem responsabili pentru zgârieturile care sunt pe film atunci când acesta intră în posesia noastră.
  4. În cazul în care porţiuni de film vor veni separate, sau se vor dezlipi la transfer, vom suprapune conținutul (porţiunile repetate la transfer) şi vom face o corecție exactă de editare, astfel încât să transferăm toate imaginile, fără a le repeta.
  5. Nu este întotdeauna posibil să se anticipeze cum se vor comporta filmele vechi în timpul procesului de transfer. Dacă vom decide că transferul nu este fezabil economic sau fizic, vom înştiinţa clientul înainte de a continua.
  6. Trebuie înțeles că vom face toate eforturile pentru a face un transfer profesional, dar având in vedere mereu ca lucram cu un format neprofesional (de amator). Clientul va primi o mostră de aprox. 30 sec, pentru a vedea cum va arăta materialul final. În situaţia în care va decide să nu continue procesul de transfer, va achita suma de 10 euro (fară TVA) reprezentând contravaloarea muncii depuse pentru analiza materialului şi editarea mostrei.
  7. Filmele care nu au fost numerotate sau etichetate în mod clar de către client vor fi asamblate la discreția operatorului nostru.
  8. Recomandăm clienţilor noştri ca imediat după primirea materialelor (DVD-urilor) să-şi facă o copie de siguranţă după acestea, deoarece din cauza volumului de lucrări nu putem garanta păstrarea unei copii a materialelor finalizate pe viitor.